Gezond afslanken

Bewust afslanken voor onze gezondheid

Veel mensen nemen het besluit om wat kilo's af te slanken omdat het beter is voor hun gezondheid. Overgewicht neemt veel problemen met zich mee. Door overgewicht krijgen we meer last van hart en vaat ziektes en dat kan ervoor zorgen dat we eerder dood gaan. Ook onze gewrichten krijgen het flink te voortduren onder ons overgewicht. Ook wordt de kans op andere ziektes en kwaaltjes aanzienlijk verhoogt als we overgewicht hebben.

Maar niet alleen onze lichamelijke gezondheid leid onder het overgewicht dat we hebben. Als we teveel overgewicht hebben dan zitten we in de meeste gevallen ook niet lekker in ons eigen vel. We vinden ons zelf dik en het beeld van onszelf is erg negatief. Als we een negatief beeld over onszelf hebben worden we hier op den duur depressief van en benadelen we onszelf in veel aspecten van het leven.

Afslanken op gezonde manier

Als we gaan afslanken dan is het belangrijk dat we dit op een gezonde manier doen. We willen immers afslanken voor onze gezondheid, dan moeten we het afslanken zelf niet ten kosten van onze gezondheid laten gaan. We moeten onszelf dus niet gaan uithongeren of allerlei slechte middeltjes gebruiken. Natuurlijk kunnen we wel gebruik maken van middelen die ons helpen met afslanken, maar het is belangrijk dat deze middelen gezond voor u zijn en ondersteund worden door een goed en gezond dieet.

Lichaamsbeweging is gezond

Daarnaast is het belangrijk om genoeg lichamelijke beweging te hebben tijden uw dieet, hierdoor blijven we fit en vallen we meer af.